Kategóriák
Általános

Összességében a Lexusokról

Kedves látogató!

Reméljük sok hasznos információval tudunk szolgálni számodra a különböző Lexus modellekről.

A márka leginkább az Egyesült Államokban dübörög, viszont az elmúlt jó pár évben Európában is drasztikusan emelkedett az eladási szám, amit leginkább a hibrid technológiának és a megbízhatóságnak köszönhet, valamint a mérsékeltebb áraknak a német riválisokkal szemben.

A Toyotához hasonlóan a Lexus is előkelő helyen végez minden évben a megbízhatósági listákon. Az elmúlt 10 évben nem volt év, hogy a gyártó két márkája ne a dobogó valamelyik helyén végezze. A Vezess.hu -n megjelent cikk alapján 2019-ben a dobogós lista első két helyezettje így nézett ki:

1: Lexus
2: Toyota

Ez nem véletlen. A Lexus (mely a Toyota prémiumautó üzletága) már a ’90-es évektől kezdve kiépítette a hírnevét, amely a kényelmen, elegáns megjelenésen és titkolt nyers erőn kívül a megbízhatóságon alapult. Egyszerű szívómotorok, világbajnok hibrid technológia, ésszerű fenntartási költségek.

De miért is olyan megbízható egy Lexus? Nem kell rá költeni? Megveszem és csak olajat cserélek benne, üzemanyagot töltök bele és megy is a világ végéig és vissza?

A megbízhatóság nem azt jelenti, hogy nem kell rá költeni. Minden autóra kell költeni, csak nem mindegy:

  • milyen időközönként
  • mennyi alkatrészt
  • milyen áron.

A Lexus pont ebben erős, és világelső. A motorjai és komplett hajtásláncai (csak a szívóbenzines autók, és a hibrid technológiás autók) túlnyomó többségének nincsenek konstrukciós hibái, a motorok megbontás és nagyobb hiba nélkül el tudnak menni 500.000 km-t is. Sőt, rengeteg ismert történet olvasható LS400-asokról (ami az első Lexus volt), amelyek 25 év után is működnek, és túl vannak 1.000.000 km-en, vagy mérföldön is.

A menükben látható részletes, hosszú leírás egyik autónál sem azt jelenti, hogy az a modell rossz. Ezek mind használati és szerviz tapasztalatokon alapulnak.

(Eredeti megjelenés: 2019. 10. 15. )